Az interneten való böngészés során rengeteg vicces, tanulságos vagy szórakoztató flash animációval találkozunk. Sokan gyűjtik is a legjobbakat, hiszen ezeket egy egyszerű megoldással le is lehet tölteni.

Ezzel a megoldással swf-be tömörített animációkat, oktató videókat, filmelőzeteseket, játékokat, reklámokat, vagy bármilyen más flash tartalmat lementhetünk merevlemezünkre. Az swf fájlok lementése azonban eltér a megszokottaktól, hiszen a flash lejátszó nem kínálja fel a tartalmak böngészőből való lementését. A flash tartalmak esetében nem használható a böngészők jobb klikkre felugró menüje, ám egy kis trükkel úgy a Mozilla Firefox, mint az Internet Explorer, valamint az Opera böngészőkből is kivarázsolhatjuk a flash tartalmakat, ráadásul extra kiegészítő, vagy speciális program nélkül.

 Flash tartalom mentése Firefox böngészőből

a. Kattintsunk a Tools - Page Info menüpontra.
b. A Page Info felugró ablakban válasszuk ki a Media fület.
c. Itt megtaláljuk a weboldalba beépített és a Firefox böngésző által letöltött összes fájlt, képektől a flash tartalmakig.
d. Ebben a néha eléggé hosszú listában keressük meg a számunkra fontos swf kiterjesztésű fájlt.
e. Kattintsunk a Save As gombra, válasszuk ki a kívánt mappát, majd mentsük el a flash tartalmat, amelyet ezután bármikor elővehetünk.

Flash mentése Internet Explorerből

a. Kattintsunk a Tools - Internet Options menüpontra.
b. a General fül alatt kattintsunk Temporary Internet Files alatt található Settings gombra.
c. Kattintsunk a View Files gombra, amely kinyitja a megszokott Windows Intéző ablakot, ahol a felhasználói beállítástól függően hosszú fájlistát találunk.
d. Kattintsunk a Nézet - Részletek menüpontra, majd a weboldal címe szerint rendezzük el a fájlokat. Weboldaltól függően akár több Flash fájlt (Shockwave Flash Object) is találhatunk.
e. Miután megtaláltuk a megfelelő flash tartalmat, jobb klikk/Másolás vagy Ctrl+C billentyűkombináció segítségével másoljuk át a kívánt helyre. Figyeljünk arra, hogy a böngészőben nyitva legyen a weboldal, így elkerülhetjük a cache kiürítését.

Az Opera böngésző az Internet Explorerhez hasonlóan a böngésző cache-ében tárolja el a flash tartalmakat.

Természetesen a flash tartalmakat egy böngésző kiterjesztéssel vagy letöltés-menedzser programmal is könnyedén letölthetjük, azonban ha nem akarunk karácsonyfaként teleaggatott böngészőt, akkor ez a módszer is tökéletesen beválik. Az így megszerzett videókat, animációkat, pedig bármilyen asztali flash lejátszóval elindíthatjuk.

(Forrás: jox.hu )


 Feliratkozás



Szólj hozzá!

Címkék: flash

A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr58270318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása