Hardy Heron kódnéven hivatalosan megjelent a legújabb, 8.04-es verziójú Ubuntu Linux.
A 8.04-es szerver kiadás legfontosabb erényei közé tartozik a hálózati alkalmazások körének kibővítése. A hitelesítés terén a FreeRadius kiszolgálót használhatjuk, monitorozásra a Munint választották a fejlesztők, virtuális magánhálózatokat az OpenVPN-nel építhetünk föl, az archiváláshoz pedig a Baculát használhatjuk.

Ezen felül a AppArmor szabályokkal megerősített biztonság komoly várfala az Ubuntu kernelének. A további 500 karbantartott és támogatással bíró kiszolgálói csomag sok lehetőséget kínál a rendszerüzemeltetők számára.

Fontos talán még kiemelnünk, hogy külön partíció létrehozása és a boot szektorunk megbolygatása nélkül is kipróbálható a rendszer, hiszen Windows-on belül is feltelepíthetjük, és kipróbálhatjuk mint egy szokványos alkalmazást. Minden előnyének kihasználásához azonban mindenképpen egy teljes telepítésre van szükség.

(Forrás: ITport.hu)




 

Bookmark and Share


A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr53447640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása