Ha Gmail-lel levelezünk, akkor sokszor nagyon hiányzik, hogy a böngészők és a programok alapértelmezett beállításokkal nem a webes levelezőben nyitják meg a küldendő leveleket ill. a mailto linkeket a weboldalakon. A probléma megoldására többféle lehetőségünk is van.

 

Ha csak a Firefox böngészőben szeretnénk beállítani alapértelmezett levelezőként a Gmail-t, akkor menjünk az Eszközök/Beállítások menüpontba és az Alkalmázok fülön keressük meg a mailto sort, majd a legördülő menüben válasszuk a Gmail használatát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Internet Explorer esetén már nehezebb dolgunk van, mert a 7-es verzióban nem lehet beállítani webes levelezőket (legalábbis én nem találtam ilyen lehetőséget), csak a gépre telepített programokat (Thunderbird, Outlook stb.) használhatjuk. A 8-as verzióban már bővítményként letölthető lesz olyan kiegészítő, amivel akár a Gmail-t is használhatjuk alapértelmezett levelező kliensként, de a program béta verziójában még nem működik tökéletesen ez a szolgáltatás. 

 

Opera böngésző esetén nyisd meg az Eszközök/Beállítások menüpontot, majd a Haladó fülön válaszd az Alkalmazásokat. Lépj mailto sorra és kattints a Szerkesztés gombra. Jelöld ki a Megnyitás más alkalmazással lehetőséget és állítsd be a Tallózás segítségével az Operát, majd a Paraméter mezőbe írd be ezt:


http://mail.google.com/mail/?view=cm&fs=1&to=%t&su=%s&body=%m&cc=%c&bcc=%b

 

Az Apple Safari böngészője automatikusan az operációs rendszer alapértelmezett böngészőjét használja.

 

 

 

 

Arra, hogy mind a böngészők mind a többi program egységesen a Gmail használja levelezésre több féle megoldás létezik.

A gAttach! nevű program segítségével alapértelmezetté tehetjük Gmail-es fiókunkat a Windows XP vagy Vista alatt.

 

Telepítés után indítsuk el a programot és adjuk meg neki a Gmail fiókunk adatait. Ha saját domain-t használunk, akkor azt is állítsuk be.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Preferences fülön állítsuk be, hogy milyen esetekben és milyen formában akarjuk használni a Gmail-t.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután ha valamelyik programban e-mail küldést kezdeményezünk vagy bármilyen weboldalon az e-mail küldés linkre kattintunk, akkor a Gmail-ben fogja megnyitni az új levelet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha elindul a levélküldés, akkor a gAttach csatlakozik a Gmail postafiókunkhoz, majd a böngészőben megnyílik az levélírás felülete.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy másik lehetőség, hogy letöltjük a Gmail Notifier nevű programot, amiben szintén beállítható, hogy a webes levelezőt használja az oprendszer az üzenetek elküldésére.

Windows verzió letöltése

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mac verzió letöltése

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A beállításhoz lépjünk be a Gmail Notifier Preferences menüpontba, és a 'Settings' alatt válasszuk ki 'Default Email Program:'-nak a Gmail-t. 

Egy videó a Mac-es Notifier működéséről: 

 



 

Beállítás Linux alatt:

Ubuntu Linux (GNOME felülettel)

 

Bookmark and Share



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr26709454

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.10.12. 13:56:46

Gmail beállítása alapértelmezett levelezőprogramnakHa Gmail-lel levelezünk, akkor sokszor nagyon hiányzik, hogy a böngészők és a programok alapértelmezett beállításokkal nem a [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blogollol · http://hasznoslinkek.blogspot.com/ 2018.10.17. 12:11:26

Jó régi cikk lehet ez. 2018-ban az Opera windows 10 alapértelmezett levelező gmail beállítása:
1. Beállítások
2. Speciális
3. Tartalombeállítások
4. Kezelők
5. Engedélyezni kell: A webhelyek rákérdezhetnek, hogy protokolok alapértelmezett kezelői legyenek (ajánlott)
6. Ha már be van állítva Gmail kezelés, akkor itt a 3 pontra kattintás után ki kell választani, hogy alapértelmezett. Ha van más levelező is beállítva, amit nem használunk, az törölhető.
süti beállítások módosítása