Ha betelt a hely a merevlemezünkön, de nem tudjuk, hogy mi foglalhat olyan sok helyet, akkor a WinDirStat a segítségünkre lehet. Az ingyenes, nyílt forráskódú és magyarul is beszélő alkalmazás grafikus formában, színkódokkal jelölve mutatja meg nekünk, hogy milyen fájltípusok foglalják a legtöbb helyet a merevlemezeinken.

A szoftver elindítása után ki kell választanunk, hogy mely meghajtókat vagy mappákat szeretnénk ellenőrizni, ezután a program a feldolgozandó terület méretétől függően 1-2 perc alatt készít nekünk egy elemzést, amiben kiterjesztése szerint csoportosítva mutatja, hogy a különböző fájlok mennyi helyet foglalnak el a vinyónkon.

Ha rákattintunk a színes buborékokra, akkor egyesével is meg tudjuk nézni, hogy mely fájlok vannak a nagyobb méretű mezők alatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

WinDirStat letöltése (Csak Windows 95, 98, ME, NT4, 2000, XP, Server és Vista alatt működik)

 

 

 

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr71843870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása