Az elmúlt hetekben több új funkcióval gazdagodott néhány Google szolgáltatás. Egyrészt immár offline módban is használható a Google Naptár (Calendar), így akkor is hozzáférhetünk az adatainkhoz, amikor nem vagyunk internet közelben, másrészt a Gmailben is megjelent pár hasznos új opció, valamint a Google képkeresője is hasznos funkcióval bővült.

 

• Offline Google Naptár

 

A kapcsolat nélküli funkciók használatához először telepíteni kell a Google Gears kiegészítést.

Ezután lépjünk be a naptárba és kattintsunk a jobb felső sarokban lévő az Offline menüpontra, majd engedélyezzük az offline hozzáférést.

Ha ezt megtettük, akkor egy kis zöld pipa jelzi, hogy aktív a szolgáltatás. Ha erre rákattintunk a jobb egérgombbal és a megjelenő menüben a Szinkronizálás most-ra kattintunk, akkor rögtön letölti a naptár aktuális állapotát a számítógépünkre, így később már internet nélkül is elérhetőek lesznek az adataink.

Sajnos offline állapotban nem lehet új eseményt felvenni ill. régieket törölni, csak a már meglévőket olvashatjuk.

 

 

 

 

• Gmail - multi select

 

Lehetővé tették a csatolmányok csoportos hozzáadását a levelekhez, így már nem kell egyesével kiválasztani a csatolandó fájlokat.

 

 

 

 

 

 

 

• Gmail - Title Tweaks

 

A Labs egyik új ficsörének segítségével kijelezhetjük az olvasatlan levelek számát a weboldal nevében, így a lapfüleken illetve a tálcára lerakott weboldalon is folyamatosan követhető, hogy hány olvasatlan levél vár még ránk.

 

 

 

A funkció aktiválásához lépjünk be a Gmail Labs menüpontjába (amennyiben magyar nyelven használjuk a levelezést, akkor a beállítás idejére állítsuk át angolra) és keressük meg majd engedélyezzük a Title Tweaks-t.

 

 

 

 

 

• Gmail - Filter import/export

 

Egy másik hasznos új funkció a Szűrők (Filters) importálásának és exportálásának lehetősége.

 

 

 

 

 

 

A funkciót a fentihez hasonló módon a Labs menüpontban tudjuk bekapcsolni.

 

 

 

 

 

 

• Location in Signature

 

 Ha szeretnénk megjeleníteni az aláírásunkban, hogy melyik városból illetve országból küldjük a levelet, akkor aktiváljuk a Location in Signature opció a Labs-ban, amely az IP alapján azonosítája, hogy honnan küldjük el az adott levelet.

 

 

 

 

 

Az aláíráshoz a Beállítások (Settings) Általános (General) fülén be kell kapcsolni az aláírást (Signature) és pipát kell tenni az Append your location to the signature mellé is, különben nem fog működni a helyszín kijelzése. Ha nem akarunk nevet írni az aláírásba, akkor elég egy sima space-t nyomni, de valaminek muszáj ott lennie, különben nem lehet bekapcsolni.

 

 

 

 

 

 

 

Google - Speciális képkeresés

A héten már beszámoltunk arról is, hogy a Google Speciális képkeresőjével immár akár pontos képméret alapján is kereshetünk, ehhez mind a szélességet, mind a magasságot meg kell adnunk. Az új beállítási lehetőség nagy segítség lehet, ha pl. bizonyos méretű háttérképeket keresünk.

 

Te milyen Google szolgáltatásokat használsz?

Töltsd ki kérdőívünket!

 

 

 

 

 

 

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr38989101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása