Az új Windows megvásárlása vagy telepítése előtt nem árt ellenőrizni, hogy számítógépünk alkalmas-e a Windows 7 futtatására, illetve hogy minden eszközünk kompatibilis-e az új operációs rendszerrel.

Erre a célra készítette el a Microsoft a Windows 7 Upgrade Advisor nevű ingyenes eszközt, ami megvizsgálja számítógépünk hardver összetevőit és megállapítja, hogy azok alkalmasak-e a Windows 7 optimális futtatására. Ellenőrzi a processzort, a merevlemezek tárhelykapacitását, a memóriát, a grafikus kártyát, de feltérképezi az esetleges kompatibilitási- és driver-problémákat is. 

A vizsgálat eredményei mellé tanácsokat is ad a program, hogy hogyan orvosolhatjuk a lehetséges problémákat, ill. hogy milyen teendőink vannak az operációs rendszer cseréje előtt.

 

 

 

 

Windows 7 Upgrade Advisor letöltése

 

Ha olyan hardvert vagy programot szeretnénk ellenőrizni, ami nincs telepítve a gépünkre, akkor használhatjuk a Windows 7 Compatibility Centert is, ahol a Microsoft adatbázisából számtalan hardver (fényképezőgépek, nyomtatók, szkennerek, mp3 lejátszók, TV-k, egerek, billentyűzetek, hálózati eszközök, videókártyák, tároló eszközök) és szoftver kompatibilitását ellenőrizhetjük le.

 

 

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr981497186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása