backup.jpg

Egy jó kis összefoglaló cikk a biztonsági mentési lehetőségekről:

prohardver.hu

 
 "Egy Regsitry bejegyzés átírásával a Windows XP akár 2019-ig kaphat biztonsági frissítéseket. Legalábbis részben."

Bővebben: geeks.hu

 
vatera.jpg

A Vatera közleménye szerint illetéktelenek kísérletet tehetnek a felhasználói fiókok feltörésére.

 

"Felhasználói fiók-feltörési módszer van terjedőben!

Vaterázók figyelem! Tájékoztatunk benneteket, hogy egy fiók-feltörési módszer van terjedőben!

Az alábbiakban olvashatod közleményünket a felhasználói fiókok biztonságával kapcsolatban:

Több forrásból is olyan információ érkezett hozzánk, hogy illetéktelenek kísérletet tehetnek a felhasználói fiókok feltörésére. A módszerük alapja, hogy vásárlást követően ajánlatot tesznek a fiók megvásárlására (jellemzően több százezer forintos vételárat felkínálva), majd ha elutasító választ kapnak, akkor fiókfeltöréssel fenyegetik meg a felhasználónév tulajdonosát. Ezt követően nem sokkal a Vatera Biztonsági Csoportja nevében (természetesen nem a security@allegroup.hu, vagy az ugyfelszolgalat@vatera.hu címről, csak a feladónév megjelölésével) olyan hamis üzenetet küldenek, amelyben azt kérik, hogy a levelükben javasolt jelszavak valamelyikre változtassátok meg a fiók jelszavát.

Kérünk benneteket, hogy SEMMI ESETRE SE DŐLJETEK BE A CSALÓKNAK, ha netán hasonló esetet tapasztalatok, akkor a lehető leghamarabb jelezzétek Ügyfélszolgálatunknak!

Együttműködéseteket előre is köszönjük! Biztonsági csoportunk nagy erőkkel dolgozik a tettesek felkutatásán, hogy továbbra is biztonságosan tudjatok kereskedni oldalainkon.

Üdvözlettel: Az Allegro Group csapata"

 

 
"Aktívan kihasznált biztonsági rést találtak az Adobe Flash Playerben. A szoftver Windows, OS X és Linux platformokra készült verzióit is érintő sebezhetőségre a vállalat már kiadott egy javítást, amit érdemes minél hamarabb telepíteni."

Bővebb info: hwsw.hu
Jelentősen csökkentette a Drive árát a Google. A 15 gigabájtnyi ingyenes tárhely mellé havi mindössze 2 dollárért 100 gigabájtot, de 10 dollárért 10-szer ennyit, azaz 1 terabájt helyet kaphatunk. A Drive tárhelyünkbe beleszámít a Gmail postafiókunk illetve a Picasa képtárunk mérete is, így a bővítéssel ezek a szolgáltatások is több helyhez juthatnak.

 

google_drive.png

 

Itt tudod megnézni, hogy milyen díjcsomagban vagy, illetve hogy mennyi helyet használsz fel jelenleg:

https://www.google.com/settings/storage
google-g-logo-2012-100x100.pngHamarosan érkeznek a bővítmények a Google Apps szolgáltatásokhoz is, melyekkel újabb funkciókkal egészíthetőek majd ki a Google irodai csomagjának alkalmazásai.

Bővebben: hwsw.hu

 
facebook messenger.pngA Malwarebytes szakértői szerint veszélyben vannak a Facebook Messenger üzenetküldő felhasználói, ugyanis egy trójai az alkalmazáson keresztül, az ismerőseink nevében elküldött üzenetek segítségével lopkodja a fiók- és belépési adatokat.

További részletek: pcworld.hu

 
D-Link, TP-Link, valamint Micronet és Tendam árkájú routerek érintettek abban a támadásban, melynek során több mint 300 ezer eszközt törtek fel. A hackerek az adminisztrációs felületre bejutva módosíthatták a DNS-beállításokat, így lehetővé téve a forgalom átirányítását a banki és egyéb jelszavakat ellopó szerverekre.

További részletek és útmutató a saját routerünk ellenőrzéséhez: hvg.hu

 
facebook messenger.pngKét évvel a bevezetés után és néhány héttel a WhatsApp felvásárlása után hétfőn végleg elbúcsúzik a Facebook Windowsos asztali kliense.

Bővebben: hvg.hu

 
gmail-logo.jpg"Google tervei szerint egy Leiratkozás gomb fog megjelenni az olyan e-mailek fejlécében, ami reklámot tartalmaz..."

Bővebben: androbit.net

 
OS-X-Mavericks-Thumb-100x100.pngAz Apple kiadta a Mavericks második javítócsomagját, az OS X 10.9.2-t.

 
vatera_logo_png_1.pngRészletes útmutató az online eladott ingóságokkal (pl. Vatera, TeszVesz stb.) kapcsolatos adózási tudnivalókról és az ezekkel kapcsolatos alapfogalmakról. A fő szabály, hogy csak az adott adóévben 600 ezer forintos bevételnél többet produkáló eladóknak van félnivalója az adóhatóságtól, ezalatt az összeg alatt nem szükséges adót fizetni.

Részletes adózási útmutató: index.hu