Jelentősen csökkentette a Drive árát a Google. A 15 gigabájtnyi ingyenes tárhely mellé havi mindössze 2 dollárért 100 gigabájtot, de 10 dollárért 10-szer ennyit, azaz 1 terabájt helyet kaphatunk. A Drive tárhelyünkbe beleszámít a Gmail postafiókunk illetve a Picasa képtárunk mérete is, így a bővítéssel ezek a szolgáltatások is több helyhez juthatnak.

 

google_drive.png

 

Itt tudod megnézni, hogy milyen díjcsomagban vagy, illetve hogy mennyi helyet használsz fel jelenleg:

https://www.google.com/settings/storage
google-g-logo-2012-100x100.pngHamarosan érkeznek a bővítmények a Google Apps szolgáltatásokhoz is, melyekkel újabb funkciókkal egészíthetőek majd ki a Google irodai csomagjának alkalmazásai.

Bővebben: hwsw.hu

 
facebook messenger.pngA Malwarebytes szakértői szerint veszélyben vannak a Facebook Messenger üzenetküldő felhasználói, ugyanis egy trójai az alkalmazáson keresztül, az ismerőseink nevében elküldött üzenetek segítségével lopkodja a fiók- és belépési adatokat.

További részletek: pcworld.hu

 
D-Link, TP-Link, valamint Micronet és Tendam árkájú routerek érintettek abban a támadásban, melynek során több mint 300 ezer eszközt törtek fel. A hackerek az adminisztrációs felületre bejutva módosíthatták a DNS-beállításokat, így lehetővé téve a forgalom átirányítását a banki és egyéb jelszavakat ellopó szerverekre.

További részletek és útmutató a saját routerünk ellenőrzéséhez: hvg.hu

 
facebook messenger.pngKét évvel a bevezetés után és néhány héttel a WhatsApp felvásárlása után hétfőn végleg elbúcsúzik a Facebook Windowsos asztali kliense.

Bővebben: hvg.hu

 
gmail-logo.jpg"Google tervei szerint egy Leiratkozás gomb fog megjelenni az olyan e-mailek fejlécében, ami reklámot tartalmaz..."

Bővebben: androbit.net

 
OS-X-Mavericks-Thumb-100x100.pngAz Apple kiadta a Mavericks második javítócsomagját, az OS X 10.9.2-t.

 
vatera_logo_png_1.pngRészletes útmutató az online eladott ingóságokkal (pl. Vatera, TeszVesz stb.) kapcsolatos adózási tudnivalókról és az ezekkel kapcsolatos alapfogalmakról. A fő szabály, hogy csak az adott adóévben 600 ezer forintos bevételnél többet produkáló eladóknak van félnivalója az adóhatóságtól, ezalatt az összeg alatt nem szükséges adót fizetni.

Részletes adózási útmutató: index.huwhatsapp_logo.png"A népszerű szöveges üzenetküldő applikáció, amit nemrégiben 19 milliárd dollárért vásárolt meg a Facebook, hamarosan telefonhívás-opcióval bővül. Ezzel a Microsoft tulajdonában lévő Skype komoly konkurenciát kap."

Bővebben: mmonline.hu

 
"Az ESET januári víruslistáját az előző hónapokhoz hasonlóan a Win32/Bundpil féreg vezeti, amely külső adathordozókon terjedve valódi károkozásra is képes. Egyetlen újoncként a JS/FBook trójai került fel a listára, a korábbi Win32/Trojan.Downloader.Wauchos trójait kiszorítva a top 10-ből. Egy kerek évfordulóra is érdemes emlékezni, az első említésre méltó, szélesebb körben elterjedt és közismert mobiltelefonos kártevő, a Cabir éppen tíz esztendeje, 2004-ben jelent meg.

 
Ha szeretnéd átköltöztetni a Feedly.com fiókod tartalmát egy másik RSS-olvasó szolgáltatóhoz, akkor az alábbi módon exportálhatod az adataidat, amiből utána más szolgáltatásokba is beimportálhatod az összegyűjtött hírcsatornáidat.
 
total_commander_logo.pngA legfontosabb változások az előző verzióhoz képest: