Azokat a programokat, amelyeknek ikonja az Asztalon is megtalálható, billentyűparanccsal is gyorsan el lehet indítani.

an, aki kedveli a billentyűparancsok használatát. Jó hír a számukra, hogy az Asztalon lévő ikonokkal szimbolizált programokat a saját ízlésüknek megfelelő billentyűparancsokkal indíthatják el.
Kattintsunk a szóban forgó programikonra a jobb egérgombbal, s a megjelenő helyi menü alján kattintsunk a Tulajdonságok pontra. Példaként legyen az említett program a Mozilla Firefox böngésző.













Megnyílik a Tulajdonságok ablak, s ennek közepén található a Billentyűparancsok mező. A használható billentyűparancsok Ctrl + Alt-tal kezdődnek, de ezzel nekünk nem kell foglalkoznunk. Elég, ha csak beírjuk az említett két billentyű után következő billentyű nevét (esetünkben például az F betűt, lévén a Firefoxról szó), s az ablakban, pontosabban az említett mezőben máris a Ctrl+Alt+F billentyűkombináció tűnik fel.
Nyomjuk meg az OK-t, s ezentúl a program indításához elég lenyomni a szóban forgó billentyűket. Azonban vigyázat! Ha az ikon nincs az Asztalon, a billentyűkombinációs trükk sem működik.


 Feliratkozás



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr40273269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása