ic_launcher.pngElkészült az AIDA64 rendszer-információs szoftver androidos eszközökön futó változata, amelynek segítségével bármilyen 2.1-es vagy újabb Android operációs rendszerrel rendelkező okostelefonról vagy táblagépről, Android TV-t futtató készülékről és Android Wear alapú okosóráról megtudhatjuk, hogy milyen hardver és szoftver dolgozik a motorháztető alatt. Az AIDA64 for Android megalkotásánál a FinalWire szakemberei felhasználták a program asztali verziójának fejlesztésekor gyűjtött tapasztalatokat, így a felhasználók az AIDA64-nél megszokott részletességű információkat kaphatnak az androidos eszközeikről. Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play áruházból.

 

„A technológia iránt mélyebben érdeklődő felhasználók nemcsak a PC-jükről, de a mobileszközeikről is szeretnének minden részletet megtudni, ezért fogtunk hozzá egy olyan androidos app elkészítéséhez, amely a készülék szinte összes hardver- és szoftverkomponenséről bőséges és pontos adatokat szolgáltat– mondta el Miklós Tamás, az AIDA64-et készítő FinalWire Kft. vezető fejlesztője. „Bízunk abban, hogy az AIDA64 for Android a legnépszerűbb mobilos platform hard core usereinek elengedhetetlen alkalmazása lesz az egész világon. Az ingyenesen letölthető appot folyamatosan fejlesztjük, és a felhasználók nem csupán a hardveradatbázis állandó bővülésére, hanem új, izgalmas funkciók megjelenésére is számíthatnak a jövőben.”

 galaxytab7_shot5.png

Az AIDA64 for Android legfontosabb tulajdonságai:

 • Processzor-felismerés, és valós idejű órajelmérés
 • Kijelzőméret, pixelsűrűség, kamerainformációk
 • Az akkumulátor töltöttségi szintjének és az eszköz hőmérsékletének kijelzése
 • Wi-Fi és mobilhálózati információk
 • Az Android OS és a Dalvik tulajdonságai
 • SoC- és pontos készülékmodell-felismerés
 • Információk a foglalt és rendelkezésre álló memóriaméretről
 • OpenGL ES GPU-adatok, valós idejű GPU-órajel
 • OpenCL és CUDA eszközinformáció
 • PCI- és USB-eszközök felsorolása
 • A készülékbe épített szenzorok lekérdezése
 • Telepített alkalmazások, rendszerfájlok és kodekek listázása
 • Android Wear modul: natív alkalmazás az órák számára

 

g_watch_gold_transparent_shot.png

Az AIDA64 for Android jól áttekinthető, a különféle eszközkategóriák kijelzőméretéhez optimalizált kezelőfelülettel rendelkezik, így egyszerűen használhatják azok is, akik még nem találkoztak az AIDA64 rendszer-információs szoftvercsalád asztali kiadásaival. Az alkalmazás minden 2.1 vagy újabb Android operációs rendszert futtató készüléken használható, és ingyenesen letölthető a Google Play áruházból.

 

via FinalWire
backup.jpg

Egy jó kis összefoglaló cikk a biztonsági mentési lehetőségekről:

prohardver.hu

 
 "Egy Regsitry bejegyzés átírásával a Windows XP akár 2019-ig kaphat biztonsági frissítéseket. Legalábbis részben."

Bővebben: geeks.hu

 
vatera.jpg

A Vatera közleménye szerint illetéktelenek kísérletet tehetnek a felhasználói fiókok feltörésére.

 

"Felhasználói fiók-feltörési módszer van terjedőben!

Vaterázók figyelem! Tájékoztatunk benneteket, hogy egy fiók-feltörési módszer van terjedőben!

Az alábbiakban olvashatod közleményünket a felhasználói fiókok biztonságával kapcsolatban:

Több forrásból is olyan információ érkezett hozzánk, hogy illetéktelenek kísérletet tehetnek a felhasználói fiókok feltörésére. A módszerük alapja, hogy vásárlást követően ajánlatot tesznek a fiók megvásárlására (jellemzően több százezer forintos vételárat felkínálva), majd ha elutasító választ kapnak, akkor fiókfeltöréssel fenyegetik meg a felhasználónév tulajdonosát. Ezt követően nem sokkal a Vatera Biztonsági Csoportja nevében (természetesen nem a security@allegroup.hu, vagy az ugyfelszolgalat@vatera.hu címről, csak a feladónév megjelölésével) olyan hamis üzenetet küldenek, amelyben azt kérik, hogy a levelükben javasolt jelszavak valamelyikre változtassátok meg a fiók jelszavát.

Kérünk benneteket, hogy SEMMI ESETRE SE DŐLJETEK BE A CSALÓKNAK, ha netán hasonló esetet tapasztalatok, akkor a lehető leghamarabb jelezzétek Ügyfélszolgálatunknak!

Együttműködéseteket előre is köszönjük! Biztonsági csoportunk nagy erőkkel dolgozik a tettesek felkutatásán, hogy továbbra is biztonságosan tudjatok kereskedni oldalainkon.

Üdvözlettel: Az Allegro Group csapata"

 

 
"Aktívan kihasznált biztonsági rést találtak az Adobe Flash Playerben. A szoftver Windows, OS X és Linux platformokra készült verzióit is érintő sebezhetőségre a vállalat már kiadott egy javítást, amit érdemes minél hamarabb telepíteni."

Bővebb info: hwsw.hu
Jelentősen csökkentette a Drive árát a Google. A 15 gigabájtnyi ingyenes tárhely mellé havi mindössze 2 dollárért 100 gigabájtot, de 10 dollárért 10-szer ennyit, azaz 1 terabájt helyet kaphatunk. A Drive tárhelyünkbe beleszámít a Gmail postafiókunk illetve a Picasa képtárunk mérete is, így a bővítéssel ezek a szolgáltatások is több helyhez juthatnak.

 

google_drive.png

 

Itt tudod megnézni, hogy milyen díjcsomagban vagy, illetve hogy mennyi helyet használsz fel jelenleg:

https://www.google.com/settings/storage
google-g-logo-2012-100x100.pngHamarosan érkeznek a bővítmények a Google Apps szolgáltatásokhoz is, melyekkel újabb funkciókkal egészíthetőek majd ki a Google irodai csomagjának alkalmazásai.

Bővebben: hwsw.hu

 
facebook messenger.pngA Malwarebytes szakértői szerint veszélyben vannak a Facebook Messenger üzenetküldő felhasználói, ugyanis egy trójai az alkalmazáson keresztül, az ismerőseink nevében elküldött üzenetek segítségével lopkodja a fiók- és belépési adatokat.

További részletek: pcworld.hu

 
D-Link, TP-Link, valamint Micronet és Tendam árkájú routerek érintettek abban a támadásban, melynek során több mint 300 ezer eszközt törtek fel. A hackerek az adminisztrációs felületre bejutva módosíthatták a DNS-beállításokat, így lehetővé téve a forgalom átirányítását a banki és egyéb jelszavakat ellopó szerverekre.

További részletek és útmutató a saját routerünk ellenőrzéséhez: hvg.hu

 
facebook messenger.pngKét évvel a bevezetés után és néhány héttel a WhatsApp felvásárlása után hétfőn végleg elbúcsúzik a Facebook Windowsos asztali kliense.

Bővebben: hvg.hu

 
gmail-logo.jpg"Google tervei szerint egy Leiratkozás gomb fog megjelenni az olyan e-mailek fejlécében, ami reklámot tartalmaz..."

Bővebben: androbit.net

 
OS-X-Mavericks-Thumb-100x100.pngAz Apple kiadta a Mavericks második javítócsomagját, az OS X 10.9.2-t.