A Bug Shooting egy kicsi és egyszerű képernyőkép mentő program, amivel képet készíthetünk a desktop-unk tetszőleges részéről, majd az elkészült képet szerkeszthetjük, akár írhatunk rá és lementhetjük képként vagy továbbküldhetjük e-mailben, skype-on stb.

 

A telepítés közben beállíthatunk a programban különböző küldési lehetőségeket. Ez lehet akár az alapértelmezett e-mail kliens is, így az elkészült képet rögtön beszúrja egy új levélbe, de akár a Skype-ot is beállíthatjuk ill. egyéb szervereket is felvehetünk a listára vagy akár egy saját programot is választhatunk hozzá.

Telepítés után a program ikonja megjelenik a gyorsindítóban (az óra mellett), és jobb egérgombbal lehet előcsalni a főmenüjét. Itt választhatjuk ki, hogy milyen módon szeretnénk elmenteni a képernyő képét.

 

 

 

 

 

 

 

A Capture Screen-el az egész képernyőt lefotózza, a Capture area-val kijelölhetjük a szükséges részt, és csak arról készít képet.

A Delayed Capture-el késleltetett képet készít. A különböző mentési módokhoz akár hozzárendelhetünk billentyűkombinációkat is, így nem kell folyton belépni a menübe.

A Screen Magnifier menüpontal egy nagyítót hívhatunk elő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Show-ra kattintva az aktuális képernyőmentés szerkesztés ablaka hívható elő.

Itt szerkeszthetjük a lefotózott képernyőképet. Használhatunk nyilakat, bekeretezhetjük a kiemelni kívánt részt vagy szövegeket is írhatunk a képre. Ha kisebb képet akarunk csinálni, akkor levághatjuk a felesleges részeket. Az elkészült képet a jobb oldali Send to menüpontból rögtön elküldhetjük az előre beállított szerverek (Skype, e-mail stb.) valamelyikére, de akár le is menthetjük a gépünkre.

 

 

 

(Forrás: kocka.blog.hu)

 

Bookmark and Share


A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr9576477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása