A Xoopit segítségével Gmail levelezőnket egy sokoldalú médiatárrá alakíthatjuk, amelyben egyszerűen kereshetünk és oszthatunk meg képeket, videókat valamint egyéb fájlokat is, amiket e-mailek mellékleteként kaptunk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szolgáltatás használatához telepítenünk kell egy Firefox kiegészítőt, amely kibővíti a Gmail-es kezelőfelületünket a Xoopit szolgáltatásaival. A csatolt fájlokat három részre bontva jeleníthetjük meg. Külön vannak a képek (Photos), a videók (Videos) és az egyéb fájltípusok (Files). Ennek a három menüpontnak a segítségével gyerekjátékká válik a postafiókunkban csatolmányként tárolt fájlok kezelése.

És ha ez valakinek nem lenne elég, akkor a Youtube, Flickr, Picasa, Shutterfly és Kodak oldalakon tárolt, a levélbe linkként beszúrt videókat és képeket is képes megjeleníteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fájlok alapértelmezetten időrendi sorrendben jelennek meg, és szabadon lapozgathatunk közöttük, mintha csak egy képtárban vagy videótárban lennénk. Lehetőség van arra is, hogy megadjuk a feladó nevét, és akkor láthatjuk az összes tőle kapott csatolt fájlt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tartalmakat rögtön meg is oszthatjuk e-mailben vagy a Facebook-on, ill. ha WordPress, Blogger, TypePad vagy LiveJournal blogmotort használunk, akkor akár rögtön írhatunk egy posztot és publikálhatjuk a Xoopit-en keresztül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha rákeresünk valamire a Gmail keresőjével, akkor a jobb oldali sávban külön megkapjuk a keresett szóhoz tartozó fájlokat is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az új levél írásához is kapunk egy kiegészítőt, ami tulajdonképpen egy integrált webkereső, amivel pl. kávézók, éttermek elérhetőségét ill. linkjét lehet egyszerűen beszúrni a levélbe, vagy kereshetünk videókat, ill. akár térképet is szúrhatunk be egy adott helyről. Ha a térképeknél beírunk a keresőbe egy pl. éttermet és nem ad ki találatot, akkor írjuk be a címét (Pl. Budapest, Ráday utca 2.) és a találatot az Add to message gombbal adjuk a levélhez, így az alábbi képen is látható grafikus formában tudjuk elküldeni a célpontunk megközelíthetőségét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És akinek a fenti meglehetősen bőséges szolgáltatáslista kevés lenne, azok ellátogathatnak a Xoopit

weboldalára, ahol a Gmail azonosítónk megadása után a fenti funkciókat webszolgáltatás formájában is elérhetjük, mintha egy önálló webes médiatárunk lenne.

 

Extraként még egy Photo Quiz nevű játékot is kapunk, amivel a saját fotóinkkal kapcsolatos feladványokat kell megoldanunk, pl. hogy ki volt az adott kép feladója, vagy ki kell rakni a saját képeinkből készült puzzle-t.

 

A fentieken kívül akár az iGoogle weboldalunkba is beszúrhatunk egy Xoopit modult, ahol szintén megnézhetjük a Gmailben lévő képeket ill. videókat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindent összevetve a Xoopit egy nagyon hasznos és gazdag funkció kínálattal rendelkező szolgáltatás, amit mindenképpen érdemes kipróbálni, ha rendelkezünk Gmail accounttal. Aki eddig nem használta a Gmailt, annak mindenképpen ajánlom, hogy tegyen egy kísérletet (itt lehet regisztrálni), de akinek nem jött be, az se csüggedjen, mert az ígéretek szerint hamarosan Yahoo, MSN Hotmail, AOL és .Mac fiókokkal is használható lesz a Xoopit.

 

 

Te milyen Google szolgáltatásokat használsz?

Töltsd ki kérdőívünket!

 

 

 

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr100929788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piccola 2009.02.08. 16:10:00

jó a kisbabás kép :)

sncf 2009.02.08. 16:20:25

Vajon mennyi idő alatt végez a fájlok indexálásával? Már egy órája dolgozik, és folyamatosan 5%-on áll...

Dmg 2009.02.09. 17:37:35

Én felraktam de nem enged regelni.Soha nem érhető el a szerver.Mindig azt irja próbálkozzak később.Ugyhogy részemről is ennyi volt.

A Sólyom 2009.02.10. 09:24:02

Szia, segíts légyszives!

Letöltöttem a Xoopit kiegészítőt, ám maikor használni szeretném, kéri a gmail jelszavam, amit viszont nem fogad el és nem enged belépni.
Mit tegyek, mi a megoldás?

Köszi előre is.
süti beállítások módosítása