Blip.fm tulajdonképpen egy zenemegosztásra épülő Twitter, ahol megoszthatod a követőiddel a kedvenc zenéidet, illetve te is követheted a többi felhasználói megosztásait. Ami viszont igazán vonzóvá teszi a szolgáltatást az a különböző közösségi mikroblogok (twitter, friendfeed, tumblr, livejournal, audioscrobbler, ping.fm) integrációja, amivel pillanatok alatt lehet egymásnak zenéket ajánlani.

A website nem tárol zenéket, hanem a felhasználók által belinkelt számok között lehet keresgélni, de megkeresheted azokat is, akiknek hasonló a zenei ízlésük, mint a tiéd és akár beszélgethetsz is velük az éppen játszott zenéről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blip.fm gyorstalpaló...

 

Regisztráció

 

Látogass el a Blip.fm oldalra, ahol rögtön az alábbi regisztrációs felület fog fogadni, ahol meg kell adnod, hogy milyen (minimum 3 karakteres) felhasználónevet szeretnél használni, valamint meg kell adni egy valós e-mail címet, ahova majd a belépéshez szükséges jelszót fogják elküldeni. Ha kitöltöttük a mezőket, akkor a Create gombbal lehet létrehozni az új fiókot.

 

 

 

 

 

 


Belépés

 

Nyomd meg a jobb felső sarokban a Log in gombot és add meg a felhasználónevedet és jelszavadat, majd ismét a Log in gombot kell megnyomni, ezúttal alul.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Fontos alapfogalmak

 

Playlist - A lejátszási listánk. Elmenthetjük a kedvenc számainkat, amiket később bármikor meghallgathatunk.

Blip - Blip-nek nevezik a zeneszámok megosztását. Egy zeneszám blippelésénél szöveges üzenetet is csatolhatunk a megosztásunkhoz (Add a message mező).

Replies - Azok a zenék, amiket a többi felhasználó küldött nekünk. Mi úgy tudunk másnak számokat küldeni, hogy a Blippelésnél beírjuk a szöveges mezőbe a címzett felhasználónevét és elé teszünk egy @ jelet (pl. @Béla)

Props - Egyfajta jutalompont, amit a mások által megosztott zeneszámokért adhatunk, illetve amit mi is kaphatunk másoktól.

Favourite DJs - Felvehetjük a kedvenceink közé a barátainkat vagy azokat a felhasználókat, akiknek hozzánk hasonló zenei izlése van.

Listeners - Azok a felhasználók, akik minket hallgatnak (tehát felvettek minket a kedvenceik közé)

 

A felhasználói felület

 

Középen felül található a kereső, alatta az éppen aktív felhasználók által megosztott zenék futnak. Itt választhatunk, hogy az összes felhasználó zenéit lássuk (All Blips gomb) vagy hogy csak a kedvenceink zenéi jelenjenek meg (Favourites gomb). Jobbra az aktuális felhasználó adatai látszanak (alaphelyzetben a saját adatainkat látjuk, de ha rákattintunk bármelyik felhasználó nevére vagy képére, akkor az ő statisztikáit is megnézhetjük.

 

Zenék keresése és megosztása

 

Zenéket megosztani többek közt a középső kereső ablakban lehet. Ide beírhatjuk, hogy milyen előadót vagy számcímet keresünk és a megjelenő listából választhatjuk ki, hogy mit szeretnénk megosztani. A Preview gombbal lehet belehallgatni a számokba és a Blip gombbal lehet megosztani a kiválasztott zenét.

 

 

 

 

 

 

 

 

Persze számtalan különféle más módon is hallgathatunk zenéket. Hallgathatjuk a középen futó zenelistát, de akár egy kiválasztott felhasználó vagy épp a saját magunk által korábban blippelt vagy lejátszási listára tett zenéit is.

Minden szám jobb alsó sarkában (illetve a weboldal egyéb pontjain is) láthatjuk az alábbi ikonokat.

 

 

Az elsővel ikonnal újrablippelhetjük a számokat, a csillaggal elrakhatjuk a lejátszási listánkba, a plusz jellel megoszthatjuk majdnem negyven különböző módon a neten (Delicious, Digg, Facebook, MySpace, FriendFeed, Twitter stb.), az utolsó ikonnal pedig adhatunk a megosztónak egy Prop-ot.

 

Előfordul néha, hogy egy-egy számot nem lehet lejátszani, ha éppen nem elérhető a szerver ahonnan belinkelték az adott zeneszámot, de még így is igen széles skáláról választhatunk zenéket.

 

Kapcsolódó:

 

 

 

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr731092384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása