A Screenpresso egy ügyes kis program, ami számos hasznos megoldást kínál a képernyőről készítendő screenshotok létrehozásához és szerkesztéséhez.

Ha elindítjuk a programot, akkor a Print Screen billentyű megnyomásával tudjuk rögzíteni a képernyőn látható képet, viszont már nem csak a vágólapra tudjuk azt másolni, hanem szabadon megadhatjuk, hogy mely részekről készüljön "fotó". Ez lehet az egész látható képernyő, csak egy ablak, egy tetszőleges kijelölt terület, de akár az egész weboldal, azokkal a részekkel együtt, amit már csak scrollozással láthatunk (ehhez több különálló képet kell csinálnunk, majd ki kell őket jelölni és a menüben a Merge opcióra kell kattintani, ami magától összeilleszti a darabokat).

Az elkészült képek bekerülnek a program tárolójába, amit az óra melletti ikonjával hívhatunk elő. Itt akár 100 képet is el tud tárolni egyszerre.

A képek listájában számos további lehetőséget kapunk, mielőtt lementenénk a képeket a saját gépünkre. Lehet őket szerkeszteni, vágni, átméretezni, bekeretezni, elhelyezhetünk a képeken kis szövegbuborékokat, nyilakat, beszámozhatjuk a kép elemeit, elhomályíthatjuk a kényes részeket és bekeretezhetjük a fontosakat. 

Ha elkészültünk a képpel, akkor vagy lementhetjük a gépünkre jpg, png, gif vagy bmp formátumban, vagy akár rögtön el is küldhetjük a Twitterre a Twitpic-en keresztül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A program telepítés nélkül is működik!

Screenpresso letöltése

 

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr401910450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bagoly3 2010.04.11. 10:23:18

Letöltöttem a gépre,de megnyitni nem sikerül ,mert ezt a hibaüzenetet írja: Az alkalmazás inicializálása nem megfelelő 0x0000135 Az alkalmazás befejezéséhez kattintson az OK gombra.

telepitoblog · http://telepito.blog.hu/ 2010.04.11. 17:00:34

@bagoly3: Én is letöltöttem, és nálam működik. Milyen operációs rendszered van? A program weboldalán azt írják, hogy csak Windows 7, Vista, XP és 2003 alatt működik.

bagoly3 2010.04.11. 18:08:05

Xp-m van,de ez a Screenpresso csak olyan gépre települ amelyre előzőleg föl lett telepítve a Net Framework.Most már tudom.

telepitoblog · http://telepito.blog.hu/ 2010.04.12. 13:52:40

@bagoly3: Nekem Windows 7 van a gépemen, így nálam nem jött elő ez a "hiba".

Perillustris 2010.04.21. 23:50:11

Játékokból is ment, mint a Fraps?

zerohu 2010.10.29. 20:12:47

A JShot hasonlo funkciokkal rendelkezik viszont fut majdnem minden operacios rendszeren es nem fuz reklamuzenetet a feltoltott kephez.
süti beállítások módosítása