Hiába a nagy sávszélességű internetelérés, hiába a hatalmas tárkapacitású DVD-k, a tömörítő programok még mindig nem mentek ki a divatból. Ha e-mailben küldünk több fájlt, vagy az interneten osztanánk meg egyszerűen letölthető formátumban, még mindig jól jön, ha egyetlen fájlba pakolhatjuk őket, s persze az sem utolsó szempont, ha a méretük is csökken. Az persze a felhasználón múlik, hogy melyik formátumot választja a csomagoláshoz a sok közül. A 7-zip szinte minden népszerű tömörített formátumot (RAR, CAB, ISO, ARJ, LZH, CHM, Z, CPIO, RPM stb.) kicsomagol, így ha telepítjük a gépünkre, nagy meglepetés már nem érhet minket. A RAR esetében ráadásul a több részre szedett archívokat is kezeli.

Csomagoláskor sem kisebb a választék, bár itt a nevéhez hűen már csak különböző ZIP formátumokba tud tömöríteni (7z, ZIP, GZIP, BZIP2, TAR) ami azonban bőven elegendő. Sőt, még titkosít is, ha kell és képes a sérült tömörített fájlok javítására is.
A ZIP fájlokat szinte minden rendszeren probléma nélkül megnyithatjuk, így ha ebben a formátumban küldjük el az állományainkat, mondjuk egy levél mellékleteként, szinte biztos, hogy a címzett is elboldogul majd vele.
Ettől függetlenül a ZIP fájlok kicsomagolása is kényelmesebb a 7-zippel, mint a Windows XP beépített kicsomagolójával. Hasonlóan a VLC-hez, a 7-zip esetében is magyar felületen dolgozhatunk!

kiprobaltuk-top10freeware3

 


 

 

 

 

 

 

 

7zip letöltése

 

 


Feliratkozás



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr32265520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása