A digitális fényképeket könnyű módosítani, szerkeszteni, és újabban ehhez már képszerkesztő programra sincs szükség, elég egy böngésző.

A legújabb online képszerkesztő, a flauntR azzal tűnik ki a mezőnyből, hogy a segítségével több ezer digitális effektet alkalmazhatunk a képeinken.

A használatba vétel első lépése, mint oly sok más esetben is, egy gyors és ingyenes regisztráció. Ezután megnyílik a böngésző ablakban a szerkesztő felület, amelyet akár teljes képernyőssé is alakíthatunk. Ha ilyen módon használjuk a szolgáltatást, akkor pillanatok alatt elfelejtkezünk arról, hogy tulajdonképpen egy böngészőprogramon belül dolgozunk.

kiprobaltuk-flauntr1

A tejes képernyős kezelő felület

 

Az átalakítandó képeket  több forrásból is kiválaszthatjuk. Így például betölthetjük a számítógépünkről, de aki a Flickr oldalán tárolja a felvételeit, egy azonosítás után, közvetlenül hozzáférhet ottani fotóihoz. A webes alkalmazásban csoportosítva találjuk a különböző hatásokat, és egy oldalsávban nemcsak ezek neve jelenik meg, hanem egy kis képen azt is láthatjuk, mire számíthatunk, amikor végrehajtjuk azokat. A választék bőséges, több ezer effekt található a listában. A végrehajtás mindössze annyiból áll, hogy kattintunk az egérrel, a változás pillanatok alatt megjelenik a képen. Ezek lehetnek olyanok, amelyek a kép színeit vagy megvilágítását befolyásolják, optikai torzításokat végeznek, de a legtöbb különleges kereteket és fóliákat helyez a felvételre.

kiprobaltuk-flauntr2

Oldalt kis képeken láthatjuk, mire számíthatunk egy-egy hatás alkalmazásakor

 

A módosított képet elmenthetjük a My album elnevezésű gyűjteménybe, ahonnan később további módosításra újból elővehetjük. Alkotásainkat ezen kívül megoszthatjuk másokkal is. Ezt megtehetjük úgy, hogy a saját gépünkre mentjük és onnan küldjük el, így mutatva meg ismerőseinknek. Ennél gyorsabb és egyszerűbb módszer, ha a Share menüből közvetlenül feltöltjük az átalakított képet  Flickr fotóink közé vagy elektronikus levélben küldjük el, akár több címre is.
A képeken alkalmazott látványos hatások nagyon jól mutatnak weboldalakon vagy blogokban. Ahhoz, hogy könnyen be tudjuk illeszteni a fotókat, szintén a Share menüből ki lehet másolni az elérésükhöz szükséges HTML kódot. Ezt azután már csak be kell tenni az oldalnak arra a pontjára, ahol meg szeretnénk jeleníteni a fényképet. 

kiprobaltuk-flauntr3

Pillanatok alatt lehet félkész képekbe illeszteni fotónkat

 

Az oldal fejlesztői és üzemeltetői folyamatosan bővítik a szolgáltatásokat. A közeljövőben indul például a photoeditR, amellyel  online lehet a hagyományos képszerkesztési műveleteket (kivágás, elforgatás, átméretezés)  majd elvégezni, és a photoprintR, amely – a nevéből adódóan – az elkészült képek sokoldalú nyomtatásáról fog gondoskodni.
 

(Forrás: Techline.hu )


 Feliratkozás



Szólj hozzá!

Címkék: fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr75265833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása