Az OpenOffice.org szabad irodai szoftvercsomag Windows, Linux, Mac OS X, Solaris és egyéb operációs rendszerekre. A Microsoft Office alternatívája Windows operációs rendszeren, köszönhetően a hasonló felületnek és képességeknek, a fájlformátumok nagyfokú kompatibilitásának és nem utolsó sorban az ingyenességnek. Támogatja az OpenDocument szabványt, valamint olyan népszerű kimeneti formátumokat, mint a PDF és az Adobe Flash.
Az OpenOffice.org-nak jelentős piaci részesedése van vállalati körben, ahol a piacvezető Microsoft Office-t követi.
A magyar változat magyar nyelvű telepítőt, felületet és súgót és magyar helyesírás-ellenőrzőt is tartalmaz.
A csomag neve közhasználatban „OpenOffice”, de a fejlesztők értesülése szerint ez a kifejezés védjegy védelme alatt áll, ezért a hivatalos név az „OpenOffice.org”, rövidítve OOo vagy OO.o.

(Részletesebben: wikipedia.org)

 

Mit tartalmaz az OpenOffice.org?
 
A WRITER az OpenOffice.org szövegszerkesztője: bármire használhatjuk az egyoldalas levelektől kezdve a beágyazott ábrákat, kereszthivatkozásokat, tartalomjegyzéket, tárgymutatót és irodalomjegyzéket tartalmazó teljes könyvig bezáróan. Az automatikus kiegészítés, az automatikus formázás, az írás közben működő helyesírás-ellenőrzés a legnehezebb feladatot is könnyen elvégezhetővé teszi. A Writer tudása elég ahhoz, hogy kiadványszerkesztési feladatokat is végezzünk vele, például többhasábos hírlevél vagy brosúra készítését – csak a képzelet szab határokat.

A CALC egy nagyszerű táblázatkezelő program, ami az unalmas számokat szembetűnő információkként képes megjeleníteni. Számoljunk, elemezzünk és jelenítsünk meg adatokat gyorsan és könnyedén! Használjunk haladó táblázatkezelő funkciókat és döntéshozó eszközöket bonyolult adatelemzések bemutatásához. Használjunk beépített eszközöket két- és háromdimenziós táblázatok készítéséhez.

Az IMPRESS a leggyorsabb, leghatékonyabb módszer hatásos multimédia prezentációk készítésére. Prezentációnk igazán ki fog tűnni különleges effektusai, animációi és színvonalas rajzos eszközei révén.

A DRAW segít elkészíteni bármit az egyszerű diagramoktól kezdve a háromdimenziós illusztrációkon át a különleges effektusokig.


A 2-es verzióban megjelent új, BASE komponens lehetővé teszi adatbázisok adatainak manipulálását az OpenOffice.org felületén keresztül. Hozzunk létre vagy módosítsunk táblákat, űrlapokat, lekérdezéseket és jelentéseket akár külső adatbázis, akár a Base beépített HSQL adatbázismotorja használatával.

Program letöltése

Alap változat:

OpenOffice 2.2.1 magyar nyelvű verzió letöltése 90 Mb

Kibővített változat:
OxygenOffice 2.3 magyar nyelvű verzió 192 Mb
(Az OpenOffice.org eme különleges változata mindazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint az alapkiadása. Ezt egészíti ki a 2400 elemből álló képtár, a félszáznál is több sablon, a 85 Impress bemutatóháttér. A kiadás tartalmaz továbbá szótárakat a brit angol, német és olasz nyelvhez. Mindehhez magyar nyelvű dokumentáció társul.)
Képtárak hozzáadása
 
Galéria - Gyűjtemény 1 (1.23) letöltése
 
Az OpenOffice.org Képtár telepítése

1)Töltsük le a képtárat
2)Csomagoljuk ki a tömörített zip fájlt alkönyvtárakkal
együtt Windows alatt a C:\Program Files\OpenOffice.org
2.2\share\gallery\” mappába (alapértelmezés) vagy Linux
alatt a „/opt/OpenOffice.org 2.2/share/gallery/”
könyvtárba (alapértelmezés).
3)Futtassuk az OpenOffice.org programot és ellenőrizzük
az új képtár témákat és elemeket az Eszközök menü ->
Képtár almenüjében. Ha nem látható egyetlen új elem
sem, akkor újra kell indítani az OpenOffice.org
programot és a Gyorsindító alkalmazást is (az óra melletti kis ikon).
 
Sablonok hozzáadása
 
Sablonok (32 db)
Sablonok 2.x
 
Az OpenOffice.org sablonok telepítése
 
1)Töltsük le a sablonokat
2)Csomagoljuk ki a tömörített zip fájlt alkönyvtárakkalegyütt Windows alatt a C:\Program Files\OpenOffice.org2.0\share\template\” mappába (alapértelmezés) vagy Linux alatt a „/opt/OpenOffice.org 2.0/share/template/”könyvtárba (alapértelmezés).
 


Hasznos:
Gyakran ismételt kérdések


OpenOffice letöltése

 Feliratkozás



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr62273214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása