Akár elismeri az internet szolgáltató, akár nem: szinte mindegyik ISP korlátozza a P2P (ami napjainkban 80%-ban a torrent forgalom) adatforgalmat a kilensek gépein.

A szolgáltatókat is meg lehet érteni: a legtöbb ISP forgalmának több mint hetven százaléka kizárólag a torrent le- és feltöltésekből adódik, a nagy mennyiségű adatfolyam pedig sok pénzükbe kerül. A webezés/levelezés napi pár megabájt, de egy napi "torrentezés" több tíz gigabájt is lehet, és a szolgáltatók ezt nem szeretik. Éppen ezért van az, hogy bár internet kapcsolatunk gyors, a P2P forgalom igencsak lassú: a szolgáltatók valahová 40 k/sec és 100 k/sec közé korlátozzák ennek a protokolnak a sebességét. Ehhez természetesen joguk van - van ahol már a szerződésben is benne van a P2P korlátra vonatkozó kitétel. Figyelem: nem minden szolgáltató korlátozza a P2P adatforgalmat! Kérjük nézze meg felhasználói szerződését vagy érdeklődjön a szolgáltatónál a P2P korlátozással kapcsolatban!


De persze mi felhasználók nem hagyjuk magunkat, (naná), íme a legnépszerűbb megoldások szolgáltatónk P2P forgalomkorlátozásának kikerülésére - éljen a villámygyors torrent! Figyelem! Ez a leírás haladó felhasználóknak ajánlott!

Folytatás a techline.hu-n.


 Feliratkozás



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr42295115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása