Lehet, hogy a Firefox 3 gyorsabb, mint az előző verziók, de megmaradt az a hibája, ami főleg több lap egyidejű megnyitásakor jelentkezik, mégpedig hogy rendkívüli mértékben (akár 80-90%-ban) leterheli a processzort ill. több száz megabájtot sajátít ki magának a memóriából. A Techline ad néhány tippet a processzorhasználat csökkentésére. Nem tudom, hogy mennyire hatásosak ezek a megoldások, de egy próbát talán megérnek.

Update: Körülbelül fél napi használat után úgy látom, hogy ezek a beállítások nem érnek túl sokat, csak annyit értem el vele, hogy lassabban töltődnek be a weboldalak. Talán érdemesebb a weboldalakba ágyazott flash tartalmakat letiltani (pl. Flashblock-al) , mert azzal jobb eredményeket érhetünk el.

 

Bookmark and Share



2 komment

Címkék: firefox

A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr59578001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bagoj.ur 2008.07.21. 23:12:25

Én próbáltam: egy próbát tényleg megértek. :-) A beállítás előtt 79,5Mb 4 tabbal, majd a beállítás után 79,8Mb ugyanazokkal a tabokkal. Az mondjuk igaz, hogy 134,2Mb fölé nem tudtam űzni, viszont cserébe megálltak a videók, nem játszotta le. Szóval csak óvatosan... (Ubuntu 8.04, Firefox 3.0.1)

pecsabi (törölt) · http://hedgehodgy.franksharman.com/ 2008.08.27. 08:08:18

van erre egy hasznos kis segédprogram, amit Firefox Optimizer-nek hívnak, és az tényleg rendben tartja a memóriahasználatot. Ingyenes, és nem kell telepíteni, fut rezidensen, indul a windows-al, ha úgy állítod be.
süti beállítások módosítása