Hivatalosan is elindult a Wikipédia online enciklopédia mobilbarát változata. A mobile.wikipedia.org címen elérhető site a Wikipedia egyszerűsített változatát jeleníti meg és egyelőre csak 14 nyelvet támogat, de jó hír, hogy ezek között megtalálhatjuk a magyar nyelvet is. A kezdőlapról indíthatunk kereséseket, ill. a Setting (Beállítások) menüpontban állíthatjuk be a használni kívánt nyelvet. Látható még egy Hangos Wikipedia menüpont is, de ez a funkció még egyik nyelven sem érhetó el. A szócikkek szövege ugyanaz, mint a nagy testvérnél, de a táblázatokat ill. képeket sajnos nem jeleníti meg.

iPhone-ra egyébként már létezik egy Wikipanion nevű ingyenes alkalmazás, amivel még a képeket is meg lehet jeleníteni (Letöltés).

 

 

 

 

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr83825246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása