Az USB eszközök biztonságos eltávolításához a Windows XP a Hardver biztonságos eltávolítása menüpontját kellene használnunk, aminek elérése nem minden esetben a legkönnyebb. Az erre a célra szolgáló parancsikon a tálcán az óra mellett található, vagy épp nem található, mert gyakran előfordul, hogy egész egyszerűen eltűnik onnan. Az alábbi megoldással jelentősen felgyorsíthatjuk ezt a folyamatot.

 

 

 

 

 

 

 

Hozzunk létre erre a célra egy külön parancsikont az asztalon. Az új parancsikonunknál az elem helyére írjuk be a következő szöveget:

RunDll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elkészült ikonra kattintva rögtön megnyílik az eltávolítás menüje, de akár billentyűparancsot is hozzárendelhetünk az ikonhoz, így még jobban felgyorsíthatjuk a folyamatot. Ehhez kattintsunk az ikonra a jobb egérgombbal és a Tulajdonságok ablakban lépjünk a Billentyűparancs mezőre. Itt nyomjuk meg azt az egy billentyűt, amit használni szeretnénk, majd a kombinációnk automatikusan kiegészül a Ctrl+Alt előtaggal.

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr56835854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása