"Az xy@hotmail.hu bontotta a kapcsolatot. Az MSN címjegyzék nem kérhető le."

 

 

 

 

 

Sokakat a fenti hibaüzenet fogadta ma, amikor megpróbáltak Pidgin-en keresztül csatlakozni az msn-fiókjukhoz. Úgy tűnik, hogy a Microsoft módosított valamit az MSN protokollon, ami miatt az alternatív kliensek egy részével (Pl. Pidgin, Adium, Kopete, Galaxium) nem lehet bejelentkezni az msn fiókokba. A hiba nem az összes klienst érinti (pl. aMSN, Meebo általában megy), ill. sokszor a szoftverek régebbi verziójával gond nélkül lehet kommunikálni, viszont az újabb kiadásokkal már nem működik a kapcsolat.

 Ha nem akarunk lemondani a Pidgin-ről, akkor az msn-pecan plugin letöltésével és telepítésével megoldhatjuk a problémát. Telepítés után indítsd újra a Pidgint, majd a fiók módosításánál állítsd át a protokollt WLM-re (Windows Live Messenger). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fenti módosítások után már gond nélkül csatlakozik a program az MSN szerveréhez.

 

Update: A plugin Windows, Ubuntu, Debian, Gentoo és FreeBSD alatt is működik. A telepítésről itt lehet bővebben olvasni (Windows esetén csak el kell indítani a telepítő fájlt).

 

 

 

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr98873295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

telepitoblog · http://telepito.blog.hu/ 2009.01.12. 19:57:19

Az msn-pecan Ubuntu alatt is működik!

ultrax 2009.01.12. 20:01:05

Ubuntu alatt:

sudo apt-get install msn-pecan

2009.01.13. 09:23:05

koszi sracok. :)
süti beállítások módosítása