Letölthető az Internet Explorer 8 Release Candidate 1 (RC1), vagyis az első kiadásra jelölt verzió. Leteszteltük a főbb újdonságokat.

 

 

 

Gyorssegéd (Accelerator)

Ha kijelölünk egy szövegrészt vagy linket, akkor azt a gyorssegéddel egyszerűen elküldhetjük e-maiben vagy megoszthatjuk közösségi oldalakon, vagy akár rákereshetünk a térképen. A gyorssegédben lévő internetes szolgáltatások listája szabadon bővíthető az Internet Explorer bővítmények weboldaláról, ahol folyamatosan növekszik az elérhető kiegészítők száma, ill. a kedvenc szolgáltatásaink alapértelmezettként is beállíthatóak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kompatibilitási nézet

Mivel az Internet Explorer 8 jobban igazodik a webes szabványokhoz elődeinél, ezért a régi böngészőre tervezett oldalak gyakran hibásan jelennek meg benne. Ennek kiküszöbölésére került a böngészőbe a Kompatibilitási nézet (Compatibility View), amely ugyanúgy jeleníti meg a weboldalakat, mint az IE7. A beállításoknál szükség esetén akár előre felvehetünk olyan webhelyeket, amit a korábbi verzióval akarunk megjeleníteni. 

 

 

 

 

 

Továbbfejlesztett lapkezelés

Amennyiben egyszerre sok lapot tartunk nyitva, akkor hasznos lehet az egy weboldalról megnyitott lapok külön színnel jelölése, valamint ezeknek a weboldalaknak a csoportos kezelése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bezárt lapok és munkamenetek újbóli megnyitása

Ha véletlenül bezártunk egy lapot, vagy csak visszakeresnénk a közelmúltban bezárt lapokat, akkor hasznos lehet ez a funkció.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresés az weboldalon belül

A weboldalon belüli keresés egy kijelölő eszközzel bővült, ami sárgával kiemeli a keresett szavakat (a Google Toolbar kijelölő eszközéhez hasonlóan).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okos címsor

Egy-két karakter beírása után (a Firefox 3-hoz hasonlóan) az IE8 címsora is megpróbálja kitalálni, hogy milyen weboldalt keresünk.

 

 

 

 

InPrivate-böngészés

A köznyelvben csak "pornó mód"-ként emlegetett funkció is belekerült az RC1-be. InPrivate módban a böngésző semmilyen személyes adatot nem ment el, és nem tárolja a meglátogatott weboldalakat sem.

InPrivate-szűrés

Az InPrivate Filtering megakadályozza, hogy a weboldalak adatot gyűjtsenek a böngészési szokásainkról.

 

 

 

 

 

Cross Site Scripting (XSS) Filter

Internet Explorer 8 meggátolja a rosszindulatú kódok futtatását a fertőzött weboldalkról.

 

Data Execution Detection (DEP)

Data Execution Prevention (DEP) Windows Vista Service Pack 1 használata esetén meggátolja a kártékony programkódok végrehajtását.

 

Web Slices

A Web Slices segítségével az rss-csatornához hasonlóan követhetjük nyomon a weboldalak változásait, de ennek kipróbálására egyelőre nem sikerült a szolgáltatással kompatibilis weboldalt találni.

 

Egy klikkes kedvencekhez adás

A könyvjelző eszköztáron helyet kapott egy gomb, amivel egy kattintással felvehetjük az könyvjelzők közé az aktív weboldalt.

 

 

 

 

 

 

 Automatikus összeomlás utáni helyreállítás

A fejlesztők állítása szerint a lapok (a Chrome-hoz hasonlóan) egymástól elszigetelten működnek, így ha az egyik lapon valamilyen hiba keletkezik, akkor az nem öli meg az egész programot. A hibás lapokat a program automatikusan újratölti és visszaáll az összeomlás előtti állapotra.

 

Kompatibilis operációs rendszerek:

  • Windows XP 64-bit Edition
  • Windows Vista
  • Windows Vista 64-bit Edition
  • Windows Server 2003
  • Windows Server 2003 64-bit Edition
  • Windows Server 2008
  • Windows Server 2008 64-bit Edition

 

Internet Explorer 8 letöltése (magyar nyelven is)

 

 

 

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr78906760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása