Számos módja van annak, hogy videót készítsünk a képernyőnkön folyó eseményekről, pl. egy program vagy weboldal működésének bemutatóját, amit utána megoszthatunk ismerőseinkkel vagy közzétehetjük saját weboldalunkon.

Talán az egyik legegyszerűbb módszer a ScreenToaster használata. Ezt az online screen-video-recordert még telepíteni sem kell a gépünkre, mert platformtól függetlenül (Windowson, Linuxon és OS X-en is) bármilyen böngészőből elindítható a felvétel. Az egyetlen feltétel, hogy legyen Java a gépünkön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A videó készítése előtt első alkalommal regisztrálnunk kell az oldalon, majd utána már ingyen elérhetjük az összes funkciót. A felvétel elindításához meg kell nyomni a Start Recording gombot, majd ki lehet választani, hogy a teljes képernyőről (Full Dektop) vagy csak egy kijelölt részről (Rectangular Area) készüljön a felvétel, kiválasztható, hogy hanggal vagy anélkül rögzítse a képet, de akár a webkameránk képét is rögzíthetjük vele. Ezen kívül állítható a lejátszás sebessége és az ígéretek szerint hamarosan a bitráta is. Ha túl vagyunk a beállításokon akkor a Record gombbra kattintva indul a visszaszámlálás és már kezdődik is a felvétel, amit utána bármikor megállíthatunk vagy szüneteltethetünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elkészült videót elláthatjuk felirattal, módosíthatjuk hogy melyik képkocka jelenjen meg a miniatűr nézetnél, és hamarosan utólag is rögzíthetünk hangalámondást hozzá.

A kész művet többféle módon publikálhatjuk. Egyrészt feltölthetjük a ScreenToaster videomegosztó oldalára, ahol kapunk hozzá egy közvetlen linket, ahol el lehet érni a videót, ill. kapunk egy kódot is, amivel be lehet ágyazni weboldalakba is. A másik lehetőség, hogy közvetlenül a Youtube-ra töltjük fel a videót, amihez csak meg kell adnunk a Youtube accountunk adatait. Ha nem szeretnénk a weben publikálni a felvételeket, akkor akár le is tölthetjük őket a saját gépünkre avi  vagy swf formátumban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Videó a screencam működéséről:

 

 

ScreenToaster

 

 

 

 

 



2 komment

Címkék: video desktop

A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr85918886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása