A Google sok más mellett használható arra is, hogy ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy egy szót hogyan kell helyesen leírni, akkor leellenőrizzük a segítségével, hogy a weboldalakon melyik írásmódot használták többen.

Erre a logikára építve többféle eszközt is létrehoztak, amiknek a segíségével gyorsan találhatunk válaszokat a kérdéseinkre.

 

Az egyik ilyen eszköz a Google Hejesírás, ahol beírhatjuk a kérdéses szavunkat, és a weboldal pillanatok alatt felállít egy listát a Google találatok alapján, amiből kiderül, hogy a neten melyik írásmódot használták többen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy másik hasonló eszköz a Google Fight, ahol két szót ereszthetünk össze, és az oldal grafikusan is megjeleníti az általunk összeeresztett kifejezések előfordulásának gyakoriságát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezzel a megoldással persze nem csak szavak helyesírását ellenőrizhetjük le, hanem az adott kifejezések népszerűségét is a neten.

 

 

 

 

 



2 komment

Címkék: google

A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr46988973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bagoly3 2009.03.09. 11:50:49

Google Hejesírás link = 404 Not Found

telepitoblog · http://telepito.blog.hu/ 2009.03.09. 12:38:01

Jó a link, de úgy tűnik, hogy valami gond van a szerverükkel, mert néha működik, néha nem. Azért köszi, hogy szóltál.
süti beállítások módosítása