Norvégiában egy kísérleti projekt keretében a 16. életévüket betöltött középiskolások egy részének a kormány ingyen biztosít laptopot. A gépeken szövegszerkesztő, táblázatkezelő és számológép, valamint a különböző tantárgyak oktatását elősegítő speciális szoftverek kapnak helyet, de a médiaszakos hallgatók Photoshopot is kapnak.

A laptopokat vizsga alatt is lehet használni, de ekkor egy speciális felügyeleti rendszer korlátozza a hálózati kapcsolatot és bizonyos alkalmazások futtatását, így nincs lehetőség arra, hogy pl. valamilyen azonnali üzenetküldő alkalmazáson keresztül kérjen segítséget a vizsgázó és a leütött billentyűket is naplózza a rendszer, sőt bizonyos időközönként az aktuális monitorképről is készül mentés.

 

index.hu

 

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr181105562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása