A Chrome legújabb béta verziójában már lehetőségünk van arra, hogy könyvjelzőinket szinkronizáljuk a Google Dokumentumokkal, így azok elérhetőek lesznek bármilyen gépről, ahol Chrome-ot használunk.

 

 

A szinkronizálás használata:

 

1. Először le kell tölteni és telepíteni a Chrome legújabb béta verzióját.

 

2. Indítsuk el a programot, majd kattintsunk rá a villáskulcs ikonra (jobbra fent), és válasszuk ki a Synchronize my bookmarks menüpontot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Jelentkezzünk be a Google fiókunkba a megjelenő ablakban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha már szinkronizáltuk a könyvjelzőket egy másik Chrome böngészővel, akkor meg fog jelenni egy ablak, amiben a Merge and sync gombra kattintva jóvá kell hagynunk, hogy a könyvjelzők egyesítve lesznek a másik böngészőből szinkronizáltakkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha ezzel végeztünk és belépünk a Google Dokumentumokba, akkor már láthatjuk, hogy létrejött egy Google Chrome nevű mappa, amelyben megtalálható az összes könyvjelzőnk. Sajnos itt nem lehet őket se szerkeszteni, se törölni, viszont a hivatkozások itt is  működnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ha egyszer elindítottuk a szinkronizálást, onnantól már automatikusan működni fog a háttérben, szóval ha később felveszünk egy újabb oldalt a könyvjelzők közé, vagy törlünk egy régit, akkor az rögtön hozzáadódik/eltűnik a Google Docs-ból is.

Ha később mégis szeretnénk ezt kikapcsolni, akkor a Beállítások menüpontban a Személyes dolgok fülön tudjuk ezt megtenni.

 

 

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr591497189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása