Az OffiSync segítségével közvetlenül a Microsoft Office-ból nyithatjuk meg és menthetjük a weben tárolt Google Docs dokumentumainkat.

 

 

 

 

 

 

A jelenleg még béta állapotú program telepítése után egy új menüponttal bővül az Office felhasználói felülete. Ezen keresztül érhetjük el a Google webes tárhelyén tárolt dokumentumainkat, valamint természetesen új fájlokat is feltölthetünk az online tárhelyünkre.

 

 

Az Accounts menüpontban a Google felhasználónevünk és jelszavunk megadásával adhatunk hozzáférést a programnak a Docs-ban tárolt fájljainkhoz. Az OffiSync egyszerre akár több Google accountot is képes kezelni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az adataink megadása után az Open gombra kattintva érhetjük el a weben tárolt dokumentumainkat, ha pedig a OffiSync menüjében a Save gombra kattintunk, akkor automatikusan a webre menti el a aktuális fájlt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fájljainkat akár meg is oszthatjuk másokkal, ehhez a Collaborate menüpontban meg kell adnunk ismerősünk e-mail címét. Választhatunk hogy csak olvasásra vagy szerkesztésre is adunk-e jogosultságot a címzettnek. Mentés után ismerőseink e-mailben kapnak értesítést a megosztott dokumentumról, amihez a neten keresztül rögtön hozzáférhetnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A menüpontok áttekintése:

 

SAVE

 

 

  • Ments el a dokumentumaidat a Google Docs webes tárhelyére, így bármilyen számítógépről elérheted őket az interneten keresztül.
  • Google Docs mappák kezelése (létrehozás, törlés)
  • Dokumentumok megosztása mentés közben

 

 

Open

 

 

  • A Google Docs fájlok közvetlen megnyitása a Microsoft Office-ból.
  • Fájlok másolása és áthelyezése a Google Docs folderek között.

 

Search

 

 

  • Keresés a Google Docs dokumentumainkban.

 

 

Collaborate

 

 

  • Hozzáférések kiosztása a dokumentumokhoz (csak olvasási vagy szerkesztési jogokkal), illetve a már hozzáférési joggal rendelkező személyek megváltoztatása.
  • A változtatások a fájlok Google Docs verzióira is érvényesek. 

 

Email

 

 

  • Üzenetek küldése a fájlhoz hozzáféréssel rendelkező embereknek.

 

Copy URL

 

 

  • A megnyitott dokumentum közvetlen linkjének másolása a vágólapra (a linket a beillesztés vagy Ctrl+V billentyűkombináció segítségével illeszthetjük be más dokumentumokba vagy e-mailek szövegébe stb.)

 

Open URL

 

 

  • Az aktuális dokumentum webes változatának megnyitása


 

Videó a program működéséről:

 

 

Az OffiSync rendszerkövetelményei:

 

 

OffiSync letöltése

 

Bővebb info: offisync.com

 

via googlesystem.blogspot.com

 

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://telepito.blog.hu/api/trackback/id/tr511156472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemuccaszoc 2009.06.02. 08:13:47

Nem hülyeség, átjárást tesz lehetővé net és gép között, sok esetben ez jól jön.
süti beállítások módosítása